Hoe werkt smoveyHet bijzondere van de groene smovey- ringen is de toepassing van de 4 stalen ballen die in de ringen heen en weer rollen. Door het rollen ontstaat een vibratie die tot de diepe spieren doordringt. Hierdoor worden zintuigen en zenuwen geprikkeld. Dat heeft weer uitwerking op spieren, weefsel, organen en het zenuwstelsel.

Het gewicht van een smovey in rust is ongeveer 0,5 kg. Door de smoveys dynamisch heen en weer te zwaaien, kan het gewicht oplopen tot 5 kilo. Zo kunt u zelf de intensiteit van de workout bepalen: Van het los maken van uw spieren tot krachttraining.

Doordat u met het zwaaien de uiteinden van uw gewrichten bereikt, versterkt u de spieren in uw schouders, nek, rug en buik. U krijgt meer bewegingsvrijheid en spanningen verminderen, het verschil is snel merkbaar.

Met doelgerichte evenwichtsoefeningen verfijnt smovey uw spierhuishouding. U krijgt meer beheersing over uw spieren bij dagelijkse plotselinge bewegingen = val preventie

De smovey-oefeningen stimuleren de coördinatie tussen de linker en de rechter hersenhelft. Dit zorgt voor een verbetering van de coördinatie, concentratie, het geheugen en het probleemoplossend geheugen.

Bij alle oefeningen worden, door de vibraties die ontstaan bij het heen en weer waaien van de smoveys, de handreflexzones gestimuleerd. Deze vibraties dringen diep door in de, uit de traditionele Chinese geneeskunde bekende, energiebanen. De vibraties harmoniseren de stroom van Qi (levensenergie), via Yin en Yang meridianen. Tevens harmoniseert het alle organen in uw lichaam.

Smovey is een multi-trainingsartikel:

 • Vormt en stroomlijnt het hele lichaam (speciaal bovenarmen, benen, billen, buik)
 • Traint de diepe spieren (verhoogt de vetverbranding) & verbetert het uithoudingsvermogen
 • Verstevigt het bindweefsel (anti cellulitus)
 • Ontspant spanningen in nek, schouders en rug & verbetert de mobiliteit & de beweeglijkheid (souplesse)
 • Versterkt de botstructuur (osteoporose-prophylaxe)
 • Stimuleert de lymfeklieren (ontgiften/ontslakken)
 • Verbetert het coördinatievermogen (val preventie) en stimuleert de coördinatie tussen de linker en rechter hersenhelft
 • Verlicht neurologische aandoeningen (de ziekte van Parkinson, reuma, artrose, de ziekte van Alzheimer, multiple sclerose)


        

 •